На прощаване

Милица САВАНОВИЧ

Снимки Борислав ПЕНКОВ

Най-накрая – край! Завършиха, изпратихме ги и сега чакаме само резултатите от матурите. Бургаските зрелостници се простиха този уикенд със своите училища и за първи път пристъпиха уверено в реалността. Къде ще ги пръсне животът, никой не знае, но на всеки 5 години отсега нататък, ще се събират за да изплачат тревогите и да споделят радостите.

Абитуриентите вече могат да отдъхнат след месеци напрегнати подготовки и да се отдадат на други страсти. За пореден път си пролича кой се е постарал да изглежда добре и кой е решил да се прави на шут, макар че изненадващо тази година избягалите от цирка бяха малко. Сред момичетата преобладаваха сините рокли, а господата бяха заложили на класически костюми. Тук-там се мяркаше някоя по-екстравагантна риза, но нищо фрапиращо. Явно бургазлии не са толкова смели. За разлика от дамите си обаче, които вместо в семпли и изчистени тоалети, пак блеснаха с много камъни, пайети и пера.

На 24 май танцова формация „Петлите” отпразнува абитуриентския бал на тяхната танцьорка Ангелина Ганчева. От няколко месеца екипът на формацията, с помощта на техни приятели, подготвят празника. Балната рокля, обувките и аксесоарите са подарени от Зорница Петкова от Несебър. Кувертът за ресторанта и нощувката в хотела са осигурени от асоциация „Деметра”, прическа и грим – Салон за красота „Мания”, украса от Парти агенция „Кригея”. „Радио Miхх” и „Дарс Ауто“ осигуриха медийна подкрепа и луксозен автомобил, с който Ангелина пътува до Слънчев бряг. Фотографът Любомир Левтеров пък, запечата в специална фотосесия незабравимата емоция от изпращането и бала на танцьорката.

Ангелина е израснала в „Коджакафалията“ и тази година завърши средното си образование в СОУ „Иван Вазов“. На 24 май тя лично изказа благодарността си на всички, които протегнаха й ръка и сбъднаха нейната мечта – абитуриентският й бал да е като на всички други деца. 

Вместо с бодиарт, Бургас блесна с приказна каляска

Бургаска абитуриентка се появи на бала с каляска от приказките. Всъщност екстравагантното возило е участвало и във видеото към песента „Брой ме” на фолкпевицата Цветелина Янева. Клипът е заснет в Дубай и в него се преплитат емблематични моменти от различни приказки. Каляската е взета от частна фирма за луксозни возила под наем. 

  • Преглеждания на статията: 1 441